Skip to content

In case of emergency

Man kan ikke komme hjem på ambassadens regning, men der er hjælp at få.

Ambassaden kan hjælpe dig med bl.a. udstedelse af nyt pas, kontakt til en advokat hvis du bliver anholdt, kontakt til pårørende i Danmark, kontakt til forsikringsselskab ved sygdom mm. Vi kan ikke udbetale lån eller udføre bankforretninger, udbetale bistandshjælp eller pension, få dig løsladt fra et fængsel eller betale en advokat, betale hospital/læge eller skaffe dig arbejde eller arbejdstilladelse. For hovedparten af ydelser, der udføres af ambassaden, skal der betales gebyr efter regler fastsat af Udenrigsministeriet. 

Penge

Manglende deklaration af fremmede valuta ved indrejse i Nepal, svarende til USD 5000 eller derover, kan medføre fængselsstraf og konfiskation af beløbet. Mister du dine penge, kan ambassaden, mod et gebyr, hjælpe dig med at få overført penge til din hjemrejse fra familie, venner eller andre i Danmark, som vil lægge ud for dig. Du kan kun få udbetalt penge, hvis ambassaden har sikkerhed for beløbet. Der findes imidlertid også en række firmaer, der specialiserer sig i hurtigt og effektivt at overføre penge mellem modtagere i forskellige lande. 

Kriminalitet

Overtræd ikke landets lovgivning. Hold dig langt væk fra narkotika - også fra at hjælpe nogen, du ikke kender med at bære bagage eller andet gennem tolden. Ambassaden kan ikke få dig ud af et fængsel, men kan hjælpe med kontakt til en advokat, hvis du bliver anholdt. 

Pas

Mister du dit danske pas, kan ambassaden udstede dig et provisorisk pas mod et gebyr. Er dit pas blevet stjålet, skal du melde det til det lokale politi. Du skal insistere på at få en kvittering for anmeldelsen. Den skal ambassaden og dit forsikringsselskab bruge. Se også vores særlige side om pasudstedelse. 

Sundhedsforhold

Sundhedssystemet i Nepal er mangelfuldt og i tilfælde af sygdom anbefales det, at anvende private klinikker rettet mod turister og fastboende udlændinge. Uden for de større byer er det vanskeligt at få lægehjælp i tilfælde af ulykker. Bliver du syg, kan ambassaden hjælpe dig med kontakt til dit forsikringsselskab og til din familie.

Bjergbestigning

Hvis man foretager bjergbestigning eller anden ekstrem sport, bør man inden afrejse kontakte sit forsikringsselskab for at sikre, at forsikringen dækker denne type aktivitet.


Den danske ambassade
761, Neel Saraswati Marg
Lazimpat, Kathmandu,
Nepal
Tel. +977 (1) 441 3010
Fax +977 (1) 441 1409
Email ktmamb@um.dk

Åbningstider
Mandag-torsdag 10-15
Fredag 10-13


 

Contact information
Tel: +977(1)441 3010
Fax: +977 (1) 441 1409
Email: ktmamb@um.dk
Address:

761 Neel Saraswati Marg
P.O. Box 6332
Lazimpat, Kathmandu